Algemene informatie

Algemene informatie

 

Nieuwbouw in Dronten
In de gemeente Dronten worden de komende jaren meerdere nieuwbouwprojecten ontwikkeld. Op deze site kunt u voor zowel Dronten, Swifterbant als Biddinghuizen relevante informatie vinden over de diverse plannen (met o.a. locatie, type woningen, prijsklasse). Wanneer u geïnteresseerd bent in een project, kunnen de plaatselijke makelaars of de vermelde projectontwikkelaars u hierover uitgebreid informeren.  Op de site vindt u ook een overzicht van de plaatselijke makelaars en van een aantal particuliere verhuurders. 

Hoe vind ik een woning in de gemeente Dronten ?
De gemeente Dronten kent het systeem van vrije vestiging: er worden geen economische of sociale bindingseisen gesteld. Indien u een woning zoekt kunt u zich rechtstreeks laten inschrijven bij de diverse verhuurders of contact opnemen met de makelaars. De gemeente heeft geen directe bemoeienis met de toewijzing. 

Worden er ook kavels uitgegeven aan particuliere bouwers? 
De gemeente Dronten geeft regelmatig particuliere bouwkavels uit, zowel voor vrijstaande als voor twee-onder-een-kap woningen. Bovenaan deze pagina vindt u in het uitrolmenu hierover meer informatie en kunt u terugvinden waar op dit moment kavels worden uitgegeven. U kunt zich ook als belangstellende laten registreren door een mail te sturen naar kavelstekoop@dronten.nl. Op het moment dat er weer nieuwe kavels worden uitgegeven, wordt u hierover geïnformeerd.

Het maximum aantal startersleningen is bereikt.
De gemeente Dronten heeft 80 starterleningen beschikbaar gesteld. Alle 80 startersleningen zijn toegekend. Er kunnen daarom geen aanvragen meer worden ingediend. Woningcorporatie OFW biedt wel de mogelijkheid van een  starterslening.

Blijverslening
Woont u prettig in het huis en de buurt waar u nu woont en wilt u daar ook graag op een veilige en comfortabele manier blijven wonen ? Met de Blijverslening wil de gemeente Dronten stimuleren dat uw woning levensloopbestendig wordt gemaakt zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Meer informatie over de Blijverslening vindt u op www.dronten.nl of kijk op www.svn.nl.

Lang zult u wonen 
De gemeente Dronten wil met informatie en advies huiseigenaren inwoners stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er langer veilig en comfortabel kunnen blijven wonen. Op de website www.langzultuwonen.nl vindt u veel nuttige tips en achtergrondinformatie om uw woning levensloopbestendig te maken.
 

 

Heeft u vragen op het gebied van wonen in de gemeente Dronten dan kunt u bellen met 14 0321, vraag naar Jeannet Tijsma, van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling of e-mail: j.tijsma@dronten.nl.