Buurtsportcoach ondersteunt diverse doelgroepen om te bewegen

Buurtsportcoach ondersteunt diverse doelgroepen om te bewegen

De buurtsportcoaches van Sport in Dronten hebben ook sportfilmpjes gemaakt voor de doelgroep rondom aangepast sporten. Dit hebben zij gedaan omdat de behoefte om te sporten bij de cliënten van verschillende woongroepen binnen Dronten heel groot is. 

Anderhalve maand voordat COVID-19 in Nederland was, is het project Super Cool Dronten gestart door de buurtsportcoaches en Triade. Dit initiatief komt vanuit het Oranjefonds. Dit project houdt in dat er één avond in de week sportmogelijkheden worden gerealiseerd voor verstandelijk gehandicapten in Dronten. De vraag is heel groot onder deze doelgroep om te sporten, maar voor de meeste cliënten is de drempel te hoog om op een sportvereniging af te stappen. 

Super Cool Dronten liep heel erg goed totdat we geraakt werden door het virus en we thuis moesten blijven. De buurtsportcoach heeft een vraag uitgezet naar alle woongroepen in gemeente Dronten of ze behoefte hebben aan sportfilmpjes voor thuis, om zo toch te kunnen bewegen met weinig materialen. Cliënten van 4 van de 5 verschillende woonorganisaties hebben hierop positief gereageerd.

De filmpjes zijn uitgebracht voor cliënten die hier specifiek om vroegen. Vanaf eind april zullen de filmpjes ook te zien zijn op de Facebookpagina van Super Cool Dronten.