Informatiedag Duurzaam Wonen 12 november

Zaterdag 12 november aanstaande van 10:00 tot 16:00 uur staat FlevoMeer Bibliotheek Dronten geheel in het teken van Duurzaam Wonen. Samen met de gemeente Dronten is een programma gemaakt met informatie over de duurzaamheidslening, het gebruik van zonnepanelen, de Milieustraat, Het Palet en meer.

Professor dr. Ben Dankbaar, InnoTeP Innovatie in Theorie en Praktijk, geeft  om 11:30 uur een voordracht: Iets nieuws onder de zon, Duurzaamheid als unieke uitdaging- waarom het verleden geen garantie biedt voor de toekomst. Ben Dankbaar is emeritus hoogleraar bedrijfskunde, in het bijzonder innovatie-management en organisatieontwerp.

Van 10:00-16:00 uur:

  • Jan de Boer, manager afval en accommodatie gemeente Dronten, vertelt over het nieuwe afval inzamelen in de gemeente Dronten
  • De heren Bokkers en Zwaan presenteren het project duurzaam bouwen aan Het Palet. Zelfvoorzienende woningen.
  • Aeres Hogeschool, delen van expertise op duurzaamheid en energie
  • Ite Meints is namens de gemeente Dronten aanwezig met uitleg over de duurzaamheidslening.
  • Diverse bedrijven geven tips over duurzaam wonen.

Voor de jongeren is het Zwerfafval project aanwezig. Dit project wordt door FlevoMeer Bibliotheek, Fab Lab Flevoland en de gemeente Dronten aangeboden aan de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. De leerlingen krijgen een les op school en komen gedurende het schooljaar in de bibliotheken om te leren hoe je van afval weer grondstof kan maken.