Recreatieondernemers worden Gastheer van het Landschap

Recreatieondernemers worden Gastheer van het Landschap

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recreatie- en horecaondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere natuurlijke waarden van zijn eigen gebied goed kent, is een interessante gastheer. Op 29 oktober start IVN Flevoland het programma IVN Gastheer van het Landschap in het deelgebied Dronten en Zeewolde. Ben jij recreatie-, horeca- of agrarisch ondernemer in de regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent, zodat je je gasten meer kunt vertellen over het gebied en hen kunt wijzen op de bijzondere plekjes? Doe dan mee en meld je aan!

Tijdens de cursus, die samen met Toerisme Flevoland word georganiseerd en mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Flevoland, leren de ondernemers het gebied in vier cursusdagdelen kennen. Onder andere de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels komen aan bod. De ondernemers bouwen samen aan een duurzaam recreatienetwerk dat de kwaliteiten van het gebied uitdraagt. De ondernemers ontwikkelen samen ook nieuwe activiteiten en producten om het gebied te promoten. Zo worden meer klanten bereikt en kunnen zij Flevoland optimaal beleven.

De cursus vindt plaats op: 29 oktober, 5 november, 19 november met een afsluitende veldexcursie op maandag 26 november. Dankzij de bijdrage van de provincie Flevoland kost deelname aan hetprogramma slechts € 160,- per persoon. Kijk voor meer informatie en aanmelden op:www.ivn.nl/flevoland-gastheer. Kijk voor meer informatie over het programma opwww.ivn.nl/gastheer-van-het-landschap.