De Gilden

De Gilden

Aan de westkant van Dronten verrijst een frisse nieuwe woonwijk: De Gilden. Kenmerkend voor  De Gilden is de verscheidenheid aan woningen, voor elk wat wils in verschillende prijsklassen. Bij de opzet van De Gilden is ingespeeld op de weidsheid van het omliggende landschap. Lange groene aders verbinden de nieuwe wijk met het omliggende  landschap.  Aan de zuidkant grens de wijk aan het Wisentbos. Fase 1 en 2 van de wijk zijn inmiddels grotendeels gerealiseerd. In 2017 worden de laatste deelgebieden ontwikkeld, waaronder ook een aantal locaties rondom het centrum-gebied. De laatste fase van De Gilden, de nieuwe wijk  "Het Palet"  wordt de komende jaren ontwikkeld: de eerste bouwkavels zijn hier inmiddels uitgegeven.

Voorzieningen in de wijk
Het nabij gelegen Wisentbos biedt fijne fiets- en wandelmogelijkheden. De fiets- en wandelroutes in De Gilden sluiten hier op aan. Kinderen kunnen in De Gilden o.a. genieten van de mooie, centraal gelegen speelvoorzieningen, waaronder het fantastische speeleiland in de wateras. En voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het winkelcentrum van de wijk, waar ook een gezondheidscentrum, een sporthal en drie basisscholen zijn gevestigd. De Gilden ligt op gunstige afstand van het nieuwe NS station Dronten. Binnen 5 tot 10 minuten bent u bij het station waar de Hanzelijn rijdt en u comfortabel reist naar zowel Kampen-Zwolle als Lelystad, Almere en Amsterdam.

Centrale water-as: rustpunt in De Gilden
Dè blikvanger voor De Gilden is de royale centrale wateras van één kilometer lang en 50 tot 60 meter breed. Deze waterpartij loopt door fase 1 en langs fase 2 door naar Het Palet. Niet alleen heeft de waterpartij een functie voor het bergen van water, maar minstens zo belangrijk is het belevingsaspect. Een wandeling langs het water, spelende kinderen aan de oever van het speeleiland, het samen voeren van de eendjes: dat is het beeld dat de bedenkers van de wateras, voor ogen stond bij het ontwerpen ervan. De waterpartij heeft een openbaar karakter, zodat iedereen er van kan genieten.

 

NIEUWBOUWPROJECTEN

  Kavels zelfbouw 
In De Gilden worden particuliere bouwkavels uitgegeven voor zowel vrijstaande woningen als voor twee-onder-een-kapwoningen.   Kijk voor meer informatie over kavels bij Kavels Zelfbouw
  Project Green View - vrijstaande woningen aan de Smederij
  • Royale vrijstaande woningen aan de westrand van De Gilden.
  • Robuuste lijnen, sprekende kleuren en een wereld aan ruimte.
  • Ontwikkelaar: Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen.
  • Prijzen vanaf € 441.500,00 v.o.n..
  • Verkoop via de makelaars: www.flipse.nu

   Project Gildenhof - zeer energiezuinige woningen
 

Project Smederij Oost en West – riante twee-onder-een-kap woningen