Swifterbant

Swifterbant

Ontdek de mogelijkheden van Swifterbant: een levendig dorp met ruim 6.000 inwoners. In Swifterbant vindt u nog ruimte en groen, maar gelijkertijd is het overzichtelijk en ervaart u de plezierige sfeer van mensen die betrokken zijn bij elkaar.  Een plek waar kinderen heerlijk kunnen opgroeien. De ligging van Swifterbant dichtbij de A6 biedt u een prima verbinding met zowel de Randstad (in 45 minuten in Amsterdam-Zuidoost) als met de zuidwest-hoek van Friesland (in 40 minuten bent u in Heerenveen).  

Swifterbant heeft goede voorzieningen, zoals een winkelcentrum dat een aantal jaren geleden volledig is vernieuwd en waar u prima terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn er meerdere basisscholen, een bibliotheek en een actief verenigingsleven met verschillende sportclubs. Aan de west- en zuidkant wordt Swifterbant omringd door bosgebied. In deze dorpsbossen kunt u heerlijk ontspannen: maak een fijne wandeling, loop er uw hardlooprondje of geniet gewoon lekker van de natuur. De korte afstand tot het Ketelmeer en watersportcentrum Ketelhaven biedt ook watersporters aantrekkelijke mogelijkheden. Swifterbant beschikt over een eigen jachthaven aan een uitloop van de Swiftervaart en heeft daarmee een verbinding met het Ketelmeer en het IJsselmeer. En natuurlijk zijn ook de randmeren bereikbaar.

Leuk weetje: al ligt Swifterbant in de jongste provincie van Nederland, bij de aanleg van de vlakbij  gelegen N307 is één van de oudste prehistorische vondsten gedaan. Het gaat om een vestiging van jagers uit de steentijd op wat in die tijd hoger gelegen rivierduintjes waren. De cultuur van deze mensen wordt nu de Swifterbantcultuur genoemd. Het 7.000 jaar oude skelet van 'Michelle' (genoemd naar de vinder) is inmiddels overgebracht naar het cultuurhistorisch museum Nieuwland in Lelystad.

 

 Nieuwbouwprojecten

bloemenzoon 

Bloemenzoom

Aan de zuidkant van Swifterbant wordt het plan  Bloemenzoom ontwikkeld. Een kleinschalig plan met diverse woningtypen. Ook zijn er bouwkavels beschikbaar, zowel voor gewone woningen als voor woon-werk-woningen. Lees meer over Bloemenzoom.